Bilbälte till hund

Zeke är inte överförtjust i att sitta i hundbur i bilen en stålbur i bagage utrymmet funkar det beror faktiskt lite på vilken bil vi åker i och det tror jag beror på att i vissa bilar så är kanten/väggen så hög så han inte riktigt ser ut igenom rutan ordentligt.

Dessutom är han åksjuk tills viss del så jag bestämde mig för att testa bilbälte till hund så köpte bilsele/bälte och se hur de fungerar och nu har vi åkt några gånger både längre och kortare sträckor. :)
Senast idag så följde han med på kalas för o fira min systerson som blir 18 år nu framöver, men firades idag då vi inte kunde komma när han fyller då dom flesta är i vännes på min brorsons dop.

Vi var fyra stycken i bilen + en hund och med buren hade de blivit olidigt o sitta två i baksätet, men Zeke låg snällt fast spänd i selen + bältet och somnade på vägen dit + hem utan att dreggla eller spy och jag & lillsyrran satt på varsin sida om honom. 
Så han kommer nog mesta dels få åka med den selen på i fortsättningen oavsett bil även om jag har två olika hundburar att ha i bil en som han måste fortsätta åka i dom gånger vi åker buss eftersom jag annars får betala 75kr dit och 75kr hem till Linköping när jag & zeke ska åka till Daniel så i bussen får han stå ut med o åka i buren. :)

Men övrigt får han använda bilselen som jag är så nöjd över äntligen slipper vi dra på buren mer än när jag & zeke åker buss då Finspång - Linköping o Linköping - Finspång.
Men i bussen så blir han inte alls lika åksjuk som i bilar så där fungerar buren tio gånger bättre.
Bästa vore ju såklart med en kombi där han ser ut bra och där vi kan använda stålburen som bara samlar damm, men en dag har jag väl egen bil och en del ska Daniel byta till en kombi så tills vidare har vi en bra lösning :D

Glad hund = Glad ägare, ingen mer åksjuk hund och nu mera vill han hoppa in i bilen i stället för o få panik o dra sig därifrån :)
han verkar tycka det är lite små kul trots allt kanske för att nu slipper han må dåligt när han åker. :)

  = 

Zeke la sig och somnade med huvudet i mitt knä på vägen till Pontus som vi firade idag ca 1 timmes bil resa utan problem och nu får man plats fyra i bilen när han är med utan problem :D 

Bling bling

Idag gick vi ca 4 timmar på finspånga marken (markanden men uttalas här i östergötland dö finspånga marken)
Sämsta dialekten usch!

Blev lite små shopping där det finns ju inte jätte mycket vettigt att köpa om jag ska vara ärlig.
Men jag var ute efter halsband och kom faktiskt hem med två stycken. :D
Sen blev det köpa munkar för hur gott är det inte med färska munkar, marknadsgodis och sen godsaker åt Zeke.
Testa lite nytt åt han så blandade lite allt möjligt och han är hittills så nöjd.
Och såklart standard strumpor för det säljs så billigt och jag tycker dom vi köpt tidigare år hållit en kanon kvalité trots det låga priset 14 par ankel strumpor för 100 kr tummen upp.
Så handla 14 par till mig och 14 par till lillsyrran.

Utöver detta blev det mat på grillen + fika på ett nytt café i centrum jag inte varit på innan.
Onyttig dag, yes box. Men finspånga marken är bara en gång om året så. :)

Utöver mina jätte fina halsband kom min klocka idag som jag köpt på tradera för några dagar sedan.
Så ytligare en ny klocka har köpt två på mindre än en vecka en silver och nu en rose guldfärgad.

Här är klockan + halsbanden. ♥
Klart de är lite bling bling på de ;) 
 
Visa fler inlägg