Rumsrenhet igen..

Nu ska jag försöka att börja blogga mer om hundarna både bra & mindre bra saker och det känns som man ska blotta sig faktiskt. 🙈
Men samtidigt tänker jag att detta kan ge ens tips och råd ifrån andra.
Jag vill ju inte skriva om motgångar för vad ska andra tänka, tycka & säga? 
Men utan motgångar sker ju ingen framgång heller så...
 
Rumsrenheten är prio ett hos oss just nu.
Phoneix är ordenligt duktig på att kissa ute han sköter de galant klart han kissar inne med men brukar vara max 2 gånger per dag och då är det oftast inte hemma utan borta när vi hälsar på någon.
 
Bajsa gör han sällan borta enbart hemma.
Här har vi ett problem vissa dagar och vissa inte.
En del dagar gör han ifrån sig ute utan problem , varje morgon bajsar han ute om inte första varvet så andra. 
 
Sen kan det fortsätta bra och han gör ute sen en del dagar är det omöjligt.
Vi har begränsat utrymmet hemma så han inte kan dra sig undan utan måste göra det framför oss, men ibland hinner man inte med.
Nu har han börjat bajsa när man inte ser exempelvis om jag går på toaletten eller så.
 
Gör han de när vi ser försöker vi hinna avryta o gå ut oftast hinner man avbryta, men då gör han ingenting ute utan  det kan gå några timmar till innan han gör något.
Man försöker se tecken när är det dags o gå ut, men han är svår han sätter sig bara rakt upp o ner.
 
Ibland cirkulerar han och är lite orolig då tar vi ut honom inget händer testa att vara ute sllt ifrån 5 min till 1 timme och ingenting händer.
 
Detta med o bajsa ute är ett problem men samtidigt fungerar de ju en del dagar problemfritt? O vissa dagar är
han stressad och kan omöjligt komma till ro även om vi är ute länge o väl.🤔
Någon med samma problem? Hur gjorde ni?
När han bajsat ute så har jag berömt massor med godis o glad röst han blir ju så lycklig. 
Ingen av oss gör en stor grej av att han gör inne för vi ser hur kissandet gått ifrån ett riktigt problem att vägra ute helt o hållet till o kissa ute nästan gånger gång vi går ut. 
 
 I morgon blir han 13 veckor så hoppas det snart vänder att han börjar göra nummer två ute ordenligt utöver morgonen med. 😊
#1 - - Marianne:

Det blir ju lite mer jobb när man bor nån våning upp.
Mor täckte golvet med tidningar så valpen lärde sej att göra ifrån sej på de, sen tog hon bort några i taget till det var en kvar precis innanför ytterdörren, när hon sen tog bort den letade valpen efter sin "toalett" och då visste vi att det var dags att gå ut.
Jag har lagt tidningar vid ytterdörren och lyfte dit valpen när/om den misslyckades på golvet, så lärde den sej att gå till tidningen...och jag gjorde som kör, plockade bort efter hand.

Svar: Vi kör precis likadant fast inte tidningar utan en sorts kisskydd som suger upp kiss o allt så de inte kan gå igenom till golvet. Närmar han sig dom så vet man, men nu har han börjat bajsa på andra ställen.
Han bajsar oftast när han är mitt upp i en lek så därför så svårt o se tecken Jan leker springer sen helt plötsligt börjar han bajsa i luften 🙈
Så sätter han sig då är de nästan ute helt o hållet de är som ojoj måste bajsa o han inte kommer till ro.

Han har mycket energi i kroppen och idéer om saker.🙈
Vissa dagar bajsar han ute varje gång o vissa blir de bara morgonen för morgonen har han alltid gjort ute precis första efter natten. 😀
Erika Pettersson