Underbart besked! ❤️

Mitt hjärta har inte mått bra i en vecka nu det har varit en tuff vecka men nu idag kunde vi andas ut sån otrolig lättnad!
 
Förra Måndagen var vi iväg med vårt hjärta till veterinären pga att han fått som svamp irritation i tassarna ett besök som vände totalt upp och ner på vår värld tills idag.
 
Vi undersökte tassarna och ja visste har han fått gästsvamp pga allt salt och fuktig väder ute tyvärr något som kan bli när dom saltar vägarna plus att det varit så blött så medel mot de fick vi förra veckan och idag så fick vi mycket beröm o det är nästan borta! 
Zekes tassar mår bra igen och vi har medel kvar så de räcker länge till så ska behandla fortsättningsvis en gång i veckan tills vinter är över.
 
Men förra veckan under en vanlig hälsoundersökning så upptäckte veterinären ett litet blåsljud på hans hjärta.
Det fick de o vända sig helt upp o ner på våran värld paniken hos mig usch.
 
Det var bara att starta en utredning omgående där o då tacka tusan för att man har djuret försäkrat ni som inte har era djur försäkrade snälla försäkra dom!
 
Massor prover tog på hans njur&lever världen som vi fick svar på idag så både jag & Oscar har fått ta ut semester idag för o komma iväg men vi fick givetvis ledigt pga detta.
 
Förra veckan kunde inte veterinären svara på hur allvarligt hans lilla blåsljud var eller vart ifrån exakt det kom, men proverna såg kanon fina ut inga problem där.
Ultraljud idag och även de såg riktigt bra ut han har ett väldigt litet blåsljud på ena klaffen men de var så extremt litet att de enbart syntes då o då så inte hela tiden.
 
Det kan till och med stänga till sig själv och kan ha uppkommit av en förkylning så om ett år ska vi tillbaka o bara lyssna o se hur det låter men inga mediciner eller annat sätts in. 😊👌
inget medfött fel heller utan något har ju gjort att det kommit men får se om ett år hur det ser ut.
 
Både vi, och min familj och hans uppfödare kunde andas ut för det är ju ytterst få som fått veta och oron blev stor för ingen vill ju mista Zeke ❤️
 
Nu kunde vi verkligen andas ut!
Zeke är pigg & glad som alltid.
 
Men återigen tack för en underbar försäkring.
Vi har kört direktreglering båda förra veckan o idag och så fort det var klart så fick jag ett mejl med all info om summa så var bara gå fram o betala.
Dagens besök idag kostade 2500kr vi betalade 375kr 🙈
Med detta vill jag uppmuntra fler att försäkra sina djur stora som små. 
 
Vi har Zeke försäkrad i svedea och inte haft några problem denna vända vi slängde in självrisken och dessa 375kr idag då vi har 15% rörlig självrisk.
 
Kanon bra försäkringsbolag dom sköte allt snabbt o smidigt tror de tog 10 min max idag sen var allt klart.
 
Även stort tack till veterinären på Norsholm som förstod våran oro och fixade en snabbtid för ultraljud. 😊
Nu ska Zeke få leva fullt normalt liv vi har hållit oss lugna i veckan som varit o hållit oss till koppel promenader.
 
För dig gör vi allt och lite till ❤️😘
#1 - - Marianne:

Usch så oroligt, det är så mycket som kan hända som man inte är beredd på, man tänker ju alltid att man ska många friska år tillsammans.
Saltet på vägarna är förödande för små tassar, minns att mor sköljde av tassarna på våra hundar när de varit ute, Leo hade ständigt besvär med sina så de blev ompysslade året om, och det var ju ytterst sällan han gick i salt.

Små blåsljud är nog inte så jätteovanligt, om jag inte har fel.....det brukar väl oftast växa bort. Skönt att ni blivit ordentligt omhändertagna, de bästa veterinärer ser till att matte och husse också får det de behöver ;)
Kram

Svar: Ja jag fick en chock bara inte våran Zeke nej nej där inne förra veckan såg bara hur hela hans liv förändrades och hur tuserlapparna flög iväg och sjukskrivning för min del, allt rasade samman.
Men som tur är så verkar det inte vara så allvarligt dock tyckte dom de var lite underligt med tanke på hans låga ålder han är bara 3,5 år och därför ville dom snabbt ultraljuda honom och se det är ju heller inget som går i släkten eller medfött fel.

Men nu blir det en kontroll om ett år igen är vi orolig eller märker förändring på hans beteende så blir de kontroll om ett halvår, men hon trodde inte ett halvår ger så mycket o kolla men man kan göra de för att vi ska lugna ner oss ;)

Hon var bra mot oss och Zeke så henne vill jag ha i fortsättningen just för att hon gav oss tiden vi behövde ingen stress och hon förklarade noga och vi förstod vad hon sa för dom pratar ju lite som läkare ibland, haha.

Kram
Erika Pettersson

#2 - - marianne cargus:

En bra och omtänksam veterinär är verkligen guld....håll hårt i henne;)