Sömnproblem

Jag har en tid nu hur länge vet jag inte, men det spelar mindre roll för det är så fruktansvärt jobbigt jag har sömnproblem 😓
 
Eller rättare sagt jag har fått sömnproblem.
Att somna funkar bra eller rätt bra jag brukar ju somna på soffan på helgerna när Oscar är hemma också så kan jag slappna av och då sover jag mycket om dagarna men i veckorna sover jag inget på dagarna för jag kan inte koppla av.
 
Jag somnar, vaknar, somnar, vaknar brukar vakna omkring 4 gånger per natt dessa stunder jag vaknar gör mig stressad för oftast så ska jag ju jobba dagen efter o vill gärna vakna utvilad & pigg.
 
Men jag kan även få svårt att somna.
Detta har pågått i är det en, två månader varje natt så jag känner mig extremt trött får dagligen huvudvärk mer eller mindre ibland dunkar de rejält.
 
Jag vet att en del skulle säga tagga ner på jobb, men jag jobbar inte alls så mycket nu som jag gjort sedan mars i år.
Har trappat ner rejält, men jobba behöver man ju också!
 
Förstår inte hur Oscar står ut med mig nu för tiden! 🙈
Men vi har pratat om att jag ska ta kontakt med vårdcentralen snart om det inte vänder. 
 
Någon som upplevt samma sak?
Jag kan inte koppla av på nätterna antagligen därför jag vaknar o får svårt o somna om i mellanår också de börjar ju ta alldeles för mycket på kroppen. 😑
#1 - - Rebecca:

Jag har haft sömnproblem i över ett år i och med att jag fick en måttlig deppresion, jag sökte hjälp på vc. Fick Imovane men de är ju beroendeframkallande och så fick jag propavan som inte är beroendeframkallande så jag tog propavan när jag skulle sova och gick det inte att somna inom 1h så tog jag en halv imovane och då somnade jag oftast. Jag vet inte varför jag drabbades av sömnbesvär men jag vart så fruktansvärt att inte kunna sova och jag vart mer och mer nedstämd och sökte då hjälp. Idag kan jag somna av mig själv men jag kör fortfarande stenhårt med att inte sova mer än nödvändigt, försöker att inte sova middag eller vara i sängen mer än när jag ska sova för att underlätta min sömn.

Svar: Men hur mår du under dagen om du tar en tablett av de du beskriver vill inte ha något beroende framkallande så de går bort! 🙈
Är du trött under dagen sen också? Eller vaknar du på morgonen o känner dig utvilad?
Jag är orolig att man tar en tablett en stund innan man ska sova och sen är man förstörd dagen efter för att tröttheten eller så hänger i pga tabletten.

Jo Oscar & jag har bestämt att jag måste söka vård mitt har kommit ifrån ingenstans. 😳
Blir ju tokig för jag är så fruktansvärt trött i natt vaknajjag 4 gånger fruktansvärt jobbigt.
Erika Pettersson

#2 - - marianne:

Det är antagligen efterdyningar efter din hektiska sommar, stress skapar sömnåroblem och man kan vara stressad utan att känna det där typiska "skynda skynda ont om tid"
Har du provat att meditera? Eller googla fram något avslappningsprogram och kör innan sovdags.

För mej är det ovanligt med en hel natts sömn, så har det varit i flera år, ibland kan jag somna om direkt, men ibland ligger jag vaken nån timme,
Till att börja med var det värken som förstörde min sömn, men nu är det nog både den och stress,
kram

Svar: Ibland kunde jag ju sova dåligt innan också pga värk. Ibland ångest osv, men sen Oscar flyttade hit jag jag ju fått en så himla mycket bättre sömnkvalité.

Tills när det nu var men nu är de ett helvete att sova o de gör mig tokig!
Orkar ju inte mycket försöker trötta ut mig på kvällarna med en längre kvällspromenad med Zeke för o bli mer fysiskt trött än psykiskt.
de kan hjälpa ibland men kanske en gång i veckan sen resten är skit nätter.

Ska testa o ladda ner någon app med avslappningsmusik/ljud de kanske funkar 😁
Erika Pettersson

#3 - - Anita:

Usch.. Tycker hela dagen blir förstörd när man sover dåligt :(

Svar: Ja de är verkligen så. 😑Men dags o ta hjälp om de inte vänder för man orkar inte leva så.
Erika Pettersson

#4 - - Rebecca:

Jag kunde känna mig lite seg startad på morgonen men sen så gick det bra!

Svar: Okej 😊Har sovit lite bättre sedan jag ändrade på lite vanor innan jag gick o la mig plus mindre stress på dagarna jag jobbar betydligt mindre nu än jag gjort hela våren/sommaren o till o med förra månaden.

Har inte jobbat på en vecka nu ska jobba imorgon o då dygnspass så mycket mindre stress om dagarna.
Erika Pettersson