Bilbälte till hund

Zeke är inte överförtjust i att sitta i hundbur i bilen en stålbur i bagage utrymmet funkar det beror faktiskt lite på vilken bil vi åker i och det tror jag beror på att i vissa bilar så är kanten/väggen så hög så han inte riktigt ser ut igenom rutan ordentligt.

Dessutom är han åksjuk tills viss del så jag bestämde mig för att testa bilbälte till hund så köpte bilsele/bälte och se hur de fungerar och nu har vi åkt några gånger både längre och kortare sträckor. :)
Senast idag så följde han med på kalas för o fira min systerson som blir 18 år nu framöver, men firades idag då vi inte kunde komma när han fyller då dom flesta är i vännes på min brorsons dop.

Vi var fyra stycken i bilen + en hund och med buren hade de blivit olidigt o sitta två i baksätet, men Zeke låg snällt fast spänd i selen + bältet och somnade på vägen dit + hem utan att dreggla eller spy och jag & lillsyrran satt på varsin sida om honom. 
Så han kommer nog mesta dels få åka med den selen på i fortsättningen oavsett bil även om jag har två olika hundburar att ha i bil en som han måste fortsätta åka i dom gånger vi åker buss eftersom jag annars får betala 75kr dit och 75kr hem till Linköping när jag & zeke ska åka till Daniel så i bussen får han stå ut med o åka i buren. :)

Men övrigt får han använda bilselen som jag är så nöjd över äntligen slipper vi dra på buren mer än när jag & zeke åker buss då Finspång - Linköping o Linköping - Finspång.
Men i bussen så blir han inte alls lika åksjuk som i bilar så där fungerar buren tio gånger bättre.
Bästa vore ju såklart med en kombi där han ser ut bra och där vi kan använda stålburen som bara samlar damm, men en dag har jag väl egen bil och en del ska Daniel byta till en kombi så tills vidare har vi en bra lösning :D

Glad hund = Glad ägare, ingen mer åksjuk hund och nu mera vill han hoppa in i bilen i stället för o få panik o dra sig därifrån :)
han verkar tycka det är lite små kul trots allt kanske för att nu slipper han må dåligt när han åker. :)

  = 

Zeke la sig och somnade med huvudet i mitt knä på vägen till Pontus som vi firade idag ca 1 timmes bil resa utan problem och nu får man plats fyra i bilen när han är med utan problem :D 

#1 - - Marianne:

Min collie kräktes jämt i bilen så veterinären sa att hon skulle åka i framsätet, där skakar det minst och faktiskt så kräktes hon inte där.
Leo är också åksjuk om han åker i bagaget på combin, han åker alltid i baksätet lr fram om han åker med husse. De gånger han måste Var längst bak, står han upp för det mesta och då kan han inte hålla balansen. ...suck..
Han har ett sånt bälte, men har vuxit ur det nu...är bara upp till 30 kg och han väger 36

Svar: Kanske typiskt collie raser då dom verkar vara känsliga mot en hel del saker mot vad andra hundar är.När buren var i bilen så stanna han meter innan o backa o ville inte till bilen visade tydligt att - nej jag vill inte.
idag hoppar han frivilligt upp med tassarna och accepterar o åka bil så vilken skillnad det blev. :)
Erika Pettersson